Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuven fångades av kameran

117 chokladkakor, 177 förpackningar lypsyl, kaffe och deodoranter hamnade innanför 25-åringens jacka. Allt fångades av butikens övervakningskamera.

Annons
Tagen på bar gärning. 25-åringen misstänks ha stulit över 300 varor från Ica på Viksäng.

Nu döms 25-åringen mot sitt nekande för stöld. Straffet blir fängelse i fyra månader och en tidsbestämd utvisning på fem år ur Sverige.

Det var före jul som 25-åringen vid två tillfällen var inne och stal på Ica Supermarket på Viksäng. När han kom in den tredje gången larmade personalen polisen – då hade han dock inte hunnit stjäla något. Men när både polis och personal tittade på filmerna upptäckte de att det var samme man.

25-åringen förnekar att det är han som är på övervakningsbilderna, han säger sig inte veta något om stölderna. Visserligen har han varit i butiken tidigare men bara för att köpa en banan.

Han döms också för att ha varit och stulit från Ica-butiken på Råby - även den gången var det chokladkakor som hamnade innanför jackan. När 25-åringen lämnade butiken sprang personal efter. Mannen lyckades fly men på vägen tappade han 122 stycken Marabou mjölkchokladkakor.

Tingsrätten har tittat på övervakningsfilmerna och de konstaterar att 25-åringen och tjuven i fråga är lika varandra, dessutom har personalen pekat ut honom. Domstolen finnar inga skäl till att personalen skulle beljuga honom.

25-åringen döms också att betala skadestånd till respektive butik på 3 838 och 5 133 kronor.

Mer läsning

Annons