Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuven sprättade julhälsningarna

Vid fyratiden på lördagsmorgonen grep polisen en posttjuv - som hade en hel julbrevlåda i bilen.

Annons
Särskild låda. Julbrevlådorna är röda och av den äldre modellen, här bredvid en modern låda. Bilden är tagen på annan ort.

Vid fyratiden på lördagsmorgonen ringde en privatperson polisen och berättade om att det stod en man vid en bil på Gideonsberg och höll på att lasta något stort föremål i bilens bagagelucka. Det hela såg misstänkt ut, med tanke på tiden på dygnet.

Polisen ryckte ut och upptäckte en 23-årig man i en hyrbil på Långmårtensgatan. I bilen fanns en av Postens röda särskilda julpostlådor, som av allt att döma nyss stulits, med julkort, julpost och allt, från dess uppställningsplats vid en butik.

23-åringen hade redan börjat sprätta upp julbreven när polisen stoppade och grep honom. Uppenbarligen var han på jakt efter pengar och värdesaker som folk skickar med julhälsningarna.

Polisen beslagtog brevlådan och kommer att se till att den lämnas tillbaka till Posten tillsammans med alla försändelser, så att de kan delas ut till rätta adressater. Polisen vill dock varna för att sända värdesaker och kontanter med julposten.

Under lördagsmorgonen har åklagare beslutat anhålla 23-åringen

Mer läsning

Annons