Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog stryptag på kollegan i lunchrummet

Mannen gick till attack efter en kommentar när han tappade mat i lunchrumet. Nu döms han till böter.

Annons

En lekfull kommentar följd av ett strypgrepp, eller kulmen av en lång tids trakasserier som följdes av ett tillrättavisande?

Tingsrätten trodde på den första versionen.

I februari i år väcktes åtal för misshandel efter en händelse i ett lunchrum på ett företag i Västerås.

Den som åtalades var en man i 45-årsåldern, som anklagades för att ha tagit strypgrepp på en kvinnlig kollega i lunchrummet.

Mannen hävdade under förhandlingarna i tingsrätten att kvinnan under en längre tid kommit med nedsättande kommentarer mot honom.

När hon vid det aktuella tillfället kommenterade att han tappade en bit mat gick han fram och la händerna på hennes axlar och sa åt henne att lugna ned sig, menade han.

Kvinnan hävdade att kommentaren var lekfullt menad och med stöd av hennes berättelse och två vittnen som var med i lunchrummet gav åklagaren en annan bild av vad som hänt.

Mannen hade gått fram till kvinnan och och lagt händerna runt hennes hals i ett strypgrepp och tryckt ned henne i en soffa där hon satt. Enligt tingsrätten hade han hållit sitt grepp runt halsen i minst femton sekunder.

Domstolen gick på åklagarens linje och dömer mannen till villkorlig dom för misshandel. Han ska betala dagsböter på totalt 5 600 kronor och skadestånd till kvinnan på 5 000 kronor.

Mer läsning

Annons