Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törstiga kossor rörde upp enorma dammoln i torkan.

När dammolnet rörde sig framåt plockade Mats Lövgren upp kameran för att förbereda sig att ta en bild av något han inte riktigt visste vad det var.

Annons
Foto: Mats LövgrenKorna har bråttom till vattentunnan i torkan!

Mats var ute och arbetade på Brunnby gård när han fick se det stora dammolnet ute i hagarna. En kulle skymde och vad som hände där bakom visste han inte riktigt. Men han plockade upp kameran för att vara beredd.

–Jag såg att det kom upp en ko och tänkte att det här kan nog bli ett fotoläge, skrattar Mats.

När det törstiga gänget bromsade in framför vattentunnan, som alltid är fullt av vatten stod Mats där i skuggan med sin mobiltelefon. En eftersläntrare hann inte med riktigt i den stekande solen. Då passade Mats på och tog några ögonblicksbilder i en följd.

–Det var rörelse i bilden och då brukar det vara svårt att få det bra men det blev förvånansvärt bra trots att det var mobiltelefonen. Solen sken men det var skugga där jag stod och det gjorde nog att det blev en bra bild.

Mats jobbar vid Brunnby gård med att göra olika fältförsök för utveckling av sorter och material. Han provar bland annat olika spannmål och gödsel från Europa för att se om de fungerar för nordiska förhållanden.

Kossorna som han fotograferade är inhyrda att gå på bete för att hålla markerna runt Brunnby Gård öppna.

När Mats kom hem och visade sambon Majvor den häftiga bilden tyckte hon att Mats skulle skicka in den till VLT och veckans bild och det visade sig bli en fullträff.

Lite intresserad har Mats alltid varit av fotografering men nu har han funderingar på att skaffa sig en lite bättre kamerautrustning.

-Jag har fotograferat en hel del med mobil den sista tiden. De har blivit så bra och ersätter nästan en systemkamera i vardagsbilder. Mobilen har man alltid med sig och det är en fördel, säger Mats.

Mats Lövgren blev  veckans bildvinnare.

Här kan du se de övriga bidragen till Veckans bild:

Vill du själv vara med och tävla i Veckans bild? Här kan du skicka in ditt bidrag.

Mer läsning

Annons