Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travbåt gick på grund

Passagerarfärjan Napoleon af Västerås, med 69 personer ombord, gick på grund utanför Strömskär.
Uppdaterad 20.33

Annons

Båten, som var på väg till Sundbyholms travbana, stod stilla en bra stund i avvaktan på Sjöräddningen. Båten tog inte in vatten.

Sjöräddningssällskapet Västerås evakuerade passagerarna, först till sin båt Sigfrid Edström, sedan till passagerarbåten Havsörnen som beordrats till platsen.

Inga personer ska ha skadats, även om grundstötningen var rätt hård enligt en av passagerarna.

- Jag var på väg till travet men resan fick ett snöpligt slut. Vi gick ganska så hårt på grund och det slog tvärstopp. Men det var ganska odramatiskt. Jag tror att det var för lågt vatten då kaptenen åker samma väg varje gång, men den här gången var det nog för lågt. Vi fick sitta en stund på golvet medan vi väntade på sjöräddningen, säger Tommy Andersson.

Vid 20-tiden på tisdagskvällen låg Napoleon forfarande fast på grundet.

- De försöker få kontakt med Västerås hamn för att se om bogserbåten Bore kan komma och dra loss dem, säger Joachim Brosten från Sjöräddningssällskapet

På plats vid båten finns också Kustbevakningen, som är rutin vid en sådan här olycka. En fartygsinspektör från Transportstyrelsen har också varit ombord på båten och kollat att ingen tank skadats.

- Efter omständigheterna har allting gått jättebra. Passagerarna var lugna och ganska glada. Det var en ganska spännande kväll tyckte många. En lite annorlunda vändning på kvällen kanske, säger Joachim Brosten.

Daniel Gustafsson

Catharina Linder

Ann-Sofie Sannemalm

Mer läsning

Annons