Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingades till oralsex - psykvårdare dömd

Psykvårdaren tvingade en hjälpsökande kvinna till oralt samlag. Nu döms han till fängelse i två och ett halvt år.

Annons

Vårdaren fälls för våldtäkt och han ska också betala ett skadestånd till kvinnan på 115 000 kronor. Han har hela tiden nekat till anklagelserna.

Våldtäkten skedde runt midnatt mellan den 20 och 21 februari. Kvinnan, som sedan tidigare hade sjukskrivits för utbrändhet, var både deprimerad och berusad den aktuella kvällen. . Kvinnan mådde dåligt och ringde till 112 och bad om hjälp. Polisen skjutsade sedan henne till psyk. Hon blev inskriven eftersom hon bedömdes vara självmordsbenägen.

Medan hon satt och väntade på läkaren kom psykvårdaren in till henne. Till en början trodde hon att det var han som var läkaren och hon kom att anförtro sig åt honom. De gick ut några gånger och rökte – sista gången skedde övergreppet. Därefter flydde kvinnan från psyk och tog en taxi därifrån.

Tingsrätten anser att kvinnans berättelse är trovärdig. Att hon precis efter våldtäkten ska ha ringt en vän och sedan för taxichauffören – en helt främmande person – berättat vad som hänt stärker henne historia liksom spermafyndet på kvinnans jacka. Visserligen fanns inget DNA kvar i sperman eftersom kvinnan svalt och hostat upp den, men spermierna i sig är enligt domstolen stark stödbevisning.

Mer läsning

Annons