Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

UL:s priser kan höjas igen – så mycket dyrare blir det för Uppsalapendlare

Landstingsmajoriteten i Uppsala län föreslår en ny höjning av UL:s priser i sitt budgetförslag.
45 kronor dyrare i månaden ska 30-dagarskortet bli, samtidigt som priserna på enkelbiljetter också höjs.

Annons

UL-buss på sträckan Västerås-Enköping-Uppsala.

I oktober 2016 klubbades en prishöjning på UL:s 30-dagarskort igenom, från 750 till 795 kronor. Snart kan det åter vara dags för högre priser för de som åker med UL:s bussar exempelvis på sträckan Västerås-Enköping/Uppsala och omvänt, men också på UL-tågen Sala-Heby-Västerås och omvänt.

När landstingsmajoriteten i Uppsala län har lagt fram sitt budgetförslag för 2018 föreslår man att priset på 30-dagarskortet ska höjas med ytterligare 45 kronor, till 840 kronor. Enkelbiljetter betalda via reskassa ska prishöjas från 22 till 23 kronor, och förköpta enkelbiljetter från 28 till 30 kronor.

– I princip är den här prishöjningen en indexering. Men vi gör det också för att vi ska ha råd att göra de satsningar i kollektivtrafiken som vi vill göra. Ett exempel är det nya stadslinjenätet, som förvisso kommer innehålla färre linjer men betydligt mer trafik. Ska vi klara av kostnadsökningarna måste vi också höja priserna. Alternativet är att ta pengar från sjukvården och det går inte, säger regionstyrelsens ordförande Börje Wennberg (S) till UNT.

Beslut om budgetförslaget fattas på regionfullmäktiges sammanträde den 19-20 juni.

Läs också: Nu blir det mer plats för resenärerna på Upptåget

Se också: Häng med när SA teståker nya Upptåget

Mer läsning

Annons