Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man misstänks för flera sexbrott

En misstänkt sexualbrottsling härjar i centrum. Flera unga kvinnor har blivit utsatta för mannen som tar på dem mellan benen i butiker i centrala Västerås. Senast en 12-årig flicka.

Annons

Mannen ska vara i 25-årsåldern och har i vinter följt efter ett tiotal unga tjejer, böjt sig ner och tafsat på deras underliv innan han snabbt lämnat platsen.

Polisen har bilder från en övervakningskamera som de misstänker är den anmälda mannen - och de letar febrilt efter honom.

- Alla polispatruller har fotografiet och de kollar för att försöka fiska upp honom. Sen ska vi ge ut det till väktare också, säger Sven-Åke Hammar på Västeråspolisen.

Mannen ger sig på tjejerna när de handlar. Flera anmälningar har kommit in och han har vid några tillfällen gått in i omklädningsrum när kvinnorna byter om och tafsat på deras bröst och underliv.

I det senaste fallet gav han sig på en 12-årig flicka som skulle köpa godis. Det var i måndags, den 8 februari, som han antastade flickan på ICA i Skrapan.

Polisen är väldigt angelägen om att få tips från allmänheten. Mannen ska vara mellan 20-25 år, runt 170 centimeter lång och ha mörkt bakåtkammat hår.

- VI hoppas verkligen att vi får fast honom, säger Sven-Åke Hammar.

Mer läsning

Annons