Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga kan få jobb i Kina

Skulle du kunna tänka dig att sommarjobba i Kina? För en rad unga Västeråsare kan det bli verklighet i sommar. 100 ungdomar söks till arbete på en världsutställning i Qingdao. Inbjudan har skickats till Västerås stad.

Annons
Klart intresserade. Västeråsarna Oscar Norin, 19 och Sandra Claesson, 20, reagerade mycket positivt. ”Perfekt. Jag studerar ju internationella marknadsföring,” säger Oscar. ”Jag skulle ta tillfället i flykten, om jag fick chans,” sa Sandra.

Västerås. Ungdomar från Västmanland ligger bra till för att få jobben. Shandongprovinsen är vänregion för Västmanland, vilket gör att länsstyrelsen och landshövdingen också är inblandade.

Sommarjobbet skulle vara ett värd/guidejobb i den svenska paviljongen. Goda kunskaper i engelska är ett villkor, men om någon kan mandarin (kinesiskans huvuddialekt) är det ytter-ligare ett plus.

Att vara över 18 blir troligen också ett villkor.

I gengäld ska ungdomarna få uppleva den kinesiska kulturen och, som det ut-trycks i inbjudan: ”Genom att representera Sverige och sitt län kan ungdomarna också få en ny syn på sin egen kultur och identitet.”

När VLT talade med en rad unga mellan 18 och 25 ansåg de flesta att de gärna skulle ta ett sådant jobb. Flera ville genast ställa sig i kö.

Men frågan är hur många av dem som kan få chansen. När frågan togs upp i kommunstyrelsen i går talades det mest om de yngre i ålders- gruppen, de som just slutar gymnasieskolan.

– Men visst är det roligt med en sådan chans. Ett fantastiskt erbjudande, sa kommunstyrelsens ordförande Ulla Persson (S)

Mer läsning

Annons