Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar erkände inbrott

Åtminstone fem ungdomar i övre tonåren misstänks för inblandning i ett omfattande villainbrott på Kristiansborg lördagen den 6 mars.

Annons

Vid inbrottet stals saker för omkring 100000 kronor, samt en bil.

Under torsdagen upptäckte polisen bilen, som åkte omkring i Västerås med tre ungdomar i. Bland annat hade den 16-årige föraren gjort flera försök att stanna rätt vid bensinpumpar på en bensinmack, som övervakningskamerorna registrerat eftersom 16-åringen inte betalade för bensinen.

När polisen började reda ut ärendet visade det sig att ingen av de tre ungdomarna i övre tonåren som satt i bilen var inblandade i inbrottet då bilen stals.

Däremot gav förhören med de tre i bilen besked om att det fanns ytterligare tre – 16, 16 och 18 år gamla i Västerås – som var bekanta med de tre ungdomarna i bilen och som nu polisen kunnat knyta till inbrottet.

Det visade sig att många av de stulna sakerna fanns hemma hos ytterligare en 16-åring i dennes bostad på en ort i södra Sverige, där polisen nu gjort husrannsakan.

Sammanlagt misstänks nu omkring tio ungdomar i åldrarna 16-18 år för olika grader av inblandning i inbrottet, stölden och för att ha handskats med saker som stulits vid inbrottet.

En av ungdomarna stoppades av polis redan på lördagen den 6 mars, i närheten av Kristiansborg där inbrottet skedde. Han hade då en flaska dyr whisky i handen, och rapporterades av polisen för det. Men eftersom bostadsinbrottet då ännu inte rapporterats sattes de två händelserna i samband först i efterhand.

Fem har helt eller delvis erkänt inblandning i brottet. Av de tio är flera tidigare kända för stölder, skadegörelse och för att ha använt narkotika.

Polisen utreder nu om fler bostadsinbrott kan knytas till ungdomarna.

Mer läsning

Annons