Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utpressare döms till fängelse

Under dödshot tvingades 18-åringen köpa mobiltelefoner och teckna abonnemang. Nu döms utpressaren till sex månaders fängelse.

Annons
Under dödshot tvingades 18-åringen, till vänster, teckna mobilabonnemang i sitt namn - mobiler som andra personer skulle ha.

Utpressaren, även han 18 år, fälls också för försök till utpressning och övergrepp i rättssak. Han ska också betala ett skadestånd på 20 000 kronor till 18-åringen.

Det var den 21 mars som 18-åringen tvingades gå runt till flera olika mobiltelefonbutiker och försöka få ut så många Iphones som möjligt. Han lyckades få ut två.

En expedit vägrade att sälja abonnemang då han förstod att allt inte stod rätt till, en annan hänvisade till en åldersgräns på 21 år.

18-åringen hade tidigare träffat ynglingen på en fest och då verkade han sjyst. Efter det hade de bara sms-kontakt. När han blev ombedd att komma ner på stan förstod han inte varför.

Efter ”inköpsrundan” bröt 18-åringen ihop hemma hos en kompis. Han ringde efter sin pappa eftersom han var livrädd. Utpressaren hade nämligen sagt att han var med i Black Cobra och om han berättade för någon vad som hänt skulle han skjutas.

18-åringen bor inte längre kvar i Västerås utan flyttade omgående från stan på grund av rädsla. Under rättegången berättade hans föräldrar att de aldrig sett sonen så rädd, ledsen och omskakad någonsin.

Ynglingen döms mot sitt nekande. Domstolen finner dock att 18-åringen och andras vittnesmål är mer trovärdiga än ynglingens.

Annons