Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våg av villainbrott i Västerås– igen

Polisen fick i helgen ta emot fem anmälningar om inbrott i villor. Det var såväl på Skälby som Önsta-Gryta, Talltorp och Framnäs.

Annons

Västerås. VLT berättade om en rad villainbrott i julas. Två unga man greps med nycklar till en bil som stals vid det ena inbrottet. Det räckte dock inte som bevis för att anhålla dem.

I helgen drabbades Västerås av en ny våg av inbrott i villor. På lördagskvällen upptäcktes inbrott i två villor på Framnäs, det ena på Mastvägen.

En familj på Stormvindsgatan på Talltorp var bara borta över dagen. De åkte i väg 10.30 och kom hem strax före klockan 20 på kvällen.

Då såg de att någon hade krossat en glasruta på bak- sidan av huset. Och altandörren stod öppen.

Vid en första genomsökning noterade familjen att smycken, klockor med mera var stulna.

Vid 22.20-tiden i lördags fick polisen larm om ett inbrott på Pingstliljevägen på Önsta-Gryta. Man hade hört ljud inifrån huset. När en polispatrull kom till platsen var inte tjuven kvar.

Tjuven verkar ha tagit sig ut på baksidan av huset och flytt in i en skog bakom villan. En polishund fick upp spår som ledde in i skogen, men som tog slut vid Nyängsvägen. Troligen blev tjuven upplockad i bil där.

Smycken, en surfplatta och spelkonsoler med mera stals under inbrottet.

Ett femte inbrott upptäcktes i en villa på Synålsvägen på Skälby.

Polisen har inte någon misstänkt gärningsman, men en del spår har säkrats på brottsplatserna.

– Det är jättesvårt att uttala sig om det finns något samband mellan inbrotten, säger krimjourens Stefan Forsberg som gärna tar emot uppgifter om okända bilar och personer som setts i områdena under helgen.

Mer läsning

Annons