Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam fånge flyttadtill säkert fängelse

Den 26-årige Västeråsaren knivskar en taxichaufför 2010 och fick två års fängelse. Sedan misshandlade han en medfånge och fick ytterligare ett års fängelse.

Annons

Det var natten till den 22 april 2010 som 26-åringen åkte taxi till Vallby tillsammans med en flickvän. Väl framme betalade de inte för resan och då taxichauffören gick ut för att hindra 26-åringen att lämna platsen högg 26-åringen med kniv mot honom.

Taxichauffören var reaktionssnabb och parerade knivhugget från att nå kroppen – men blev stucken i underarmen. 26-åringen hittades genom fotspår i snön.

I maj 2010 dömdes han till två års fängelse, vilket senare bekräftades av hovrätten.

26-åringen togs in på Storbodaanstalten med kriminalvårdens säkerhetsklass C, ”normal”.

I november 2010 flyttades han till Salberga med säkerhetsklass B ”förhöjd”.Där har han rapporterats 13 gånger för misskötsamhet vilket resulterat i åtta varningar och han fått sin villkorliga frigivning uppskjuten med nästan en månad.

Allvarligast är att han den 16 juli i år misshandlat en annan intagen grovt. För det har han dömts till ett års ytterligare fängelse utöver de två han tidigare dömts till.

Kriminalvården fattade på grund av hans misskötsamhet och våldsamhet beslut om att omgående flytta honom till ett fängelse av högsta säkerhetsklass – han har nu hamnat på Hallfängelset utanför Södertälje som tillsammans med Kumla och den nybyggda Saltvikanstalten är de enda i Sverige med högsta säkerhetsklass A.

Mer läsning

Annons