Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäkt på skola

Under skoltid i onsdags förra veckan misstänks en våldtäkt ha ägt rum vid S:t Ilians skola i Västerås. Både offret och den misstänkte förövaren är elever på skolan.

Annons

Det var vid lunchtid som våldtäkten uppges ha skett. Flickan och pojken hade börjat prata med varandra i utkanten av skolans område på Pettersberg.

Bara ett antal meter därifrån, i skydd av en skogsdunge, blev flickan sedan våldtagen. Efteråt tog flickan sig tillbaka till skolan där hon fick hjälp av lärare att ringa polis.

Enligt uppgift till VLT greps pojken av polisen i onsdags kväll, men släpptes igen på fredagen. Pojken i sin tur nekar till anklagelserna.

En förundersökning har inletts. Den leds av kammaråklagare Eva Uggla och sköts av utredaren Karin Quintino vid ungdomsroteln, men ingen av dem vill uttala sig om polisutredningen utan hänvisar till förundersökningssekretessen.

Rektorn för S:t Ilian, Martti Saari, vill inte kommentera vad som hänt eller den pågående polisutredningen.

Hur hanterar ni händelsen på skolan?

–Som vi alltid gör genom att vi samlar dem som är berörda och talar om hur vi tänker göra, hur vi hanterar det, informerar, pratar med föräldrarna. På olika sätt försöker vi få läget under kontroll. Jag tycker att vi har det under kontroll just nu.

Hur gör ni för att garantera säkerheten?–Det är anledningen till att vi gjorde en polisanmälan. I det sammanhanget utgår vi också från att socialtjänsten fullföljer sina skyldigheter.

Behöver man som förälder vara orolig?–Nej, inte nu längre.

Pojken är enligt uppgifter till VLT inte längre kvar som elev på skolan.

Annons