Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtog och skadade nyförlöst kvinna

Om den 18-årige våldtäktsmannen varit över 21 hade han dömts till tre års fängelse. Nu klarar han sig undan med ett och ett halvt.

Annons

Den 25 februari i år besökte västeråsaren Karlstad, för att besöka en ung kvinna som han kände, samt dennas väninna som hon delade lägenhet med. När väninnan lämnade lägenheten och den unga kvinnan gjorde sig redo att natta sitt nyfödda barn trängde sig 18-åringen på henne.

När hon förstod att han tänkte försöka våldta henne sade hon till honom att läkaren avrått henne från att ha samlag nära inpå förlossningen. Han struntade i henne och sade att han inte brydde sig om vad läkaren ordinerade.

Med sin större kroppstyngd tryckte han ner henne på sängen. Den unga kvinnan var fortfarande svag efter en svår förlossning och hade svårt att göra ordentligt motstånd, och mannen kunde genomföra en våldtäkt.

Kvinnan kände att ”något gick sönder” i underlivet och drabbades av mycket svåra smärtor efter våldtäkten. När 18-åringen lämnat bostaden larmades polis, 18-åringen greps och den unga kvinnan fick läkarvård.

Karlstad tingsrätt konstaterar att straffvärdet för en vuxen är tre års fängelse. Eftersom ynglingen var 18 år vid tillfället får han straffreducering med hälften på grund av sin ungdom. Han ska betala 115000 kronor i skadestånd.

Mer läsning

Annons