Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för blixthalka

Det är rejält halt i hela Västmanland. Efter dagens regn har de våta vägbanorna frusit på och läget kan bäst beskrivas med ordet blixthalka.

Annons
Singelolycka. Bilföraren krockade med en stolpe och skadades lindrigt. Olyckan hände strax före klockan 22 på måndagskvällen.

Minst åtta avåkningar har ägt rum, både på E 18 och mindre vägar.

På E 18 vid Bäckbyavfarten, från Köpingshållet, fick en förare sladd och kolliderade med en stolpe strax före klockan 22. Mannen fördes till Centrallasarettet med lindriga skador. Drygt en timme senare körde ytterligare en bil av vägen på samma ställe. Ingen av de fyra i bilen skadades dock. Strax innan midnatt inträffade en olycka i rondellen på Vallbyleden. En airbag utlöstes och ingen kom till skada.

Inte heller i övrigt fanns några rapporter om personskador.

– Vi är helt nerringda av folk som vill ha det sandat och saltat nu. Vi står i kontakt med Vägverket hela tiden och de är i gång men börjar med de större vägarna, säger Maria Rupla vid polisen i Västmanland.

Polisen uppmanar nu alla som måste ut på vägarna till försiktighet.

– En av våra bilar körde från Köping till Fagersta och det tog över en timme för att det är så halt, säger Maria Rupla, på måndagskvällen.

Britta Schemat

Catharina Linder

Rikard Berglin

Mer läsning

Annons