Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för falska fakturor

Thor Gjörvad i Västervåla utanför Virsbo har fått ”ett erbjudande”, som liknar faktura, på 1 300 från ett företag som inte existerar.

Annons
Polisanmält. När Thor Gjörvad kom hem från Norge i helgen hade han fått ett papper om att han skulle betala för en internettjänst han inte beställt. Han har nu polisanmält detta.foto: rune jensen

– Jag har aldrig varit i kontakt med företaget Svenska Förlagsvärlden AB. Under måndagen försökte jag att ringa många gånger utan att komma fram till företaget, säger Thor Gjörvad, som driver Cafégalleriet i Våla.

Förfallodatum för betalningen var den 18 november 2010, men tjänsten som företaget uppger gälla är en söktjänst på internet för 2012.

– Det är första gången jag får en falsk faktura och jag vill varna mina medmänniskor att inte betala om det här företaget hör av sig, säger Thor Gjörvad, som gjort en polisanmälan.

Enligt Svensk handels varningslista existerar inte Svenska Förlagsvärlden. VLT har inte heller nått det företag som står bakom deras telefonnummer. Betalning enligt fakturan ska gå till Elisabeth Öhman Partners AB, som inte heller existerar. Däremot går det uppgivna bankgirot till en privatperson.

Carina Widell

Annons