Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog värmen vägen?

Från högsommarvärme förra veckan har det nu blivit ganska kallt. Temperaturen under helgen kommer att ligga mellan 9–15 grader. Det inbjuder inte till något premiärbad direkt.

Annons
Trotsade kylan. Mons Lorenzen och Jonne Hautala trotsade gårdagens blåst och kyla när de åt lunch på Kalle på spången. De övriga matgästerna föredrog att äta mat inomhus men dessa tappra killar satt utomhus. ”Sen beror det på det här också”, säger Mons och visar upp en cigarett. Foto: Liza Pergeman

På torsdag ser det ut att bli en solig dag över vårt område. Temperaturen blir dock blygsam – endast 14–15 grader mitt på dagen.

– Vi har ett högtryck som växer in här norrifrån och det ser ut som det kan klarna upp till torsdag. Vi får mest soligt men med nordliga vindar. Blåsigt med temperaturer på runt 15 grader, säger Maria Jönsson på Foreca.

Natten mot fredag ökar molnigheten i sydost. Under morgonen och dagen drar sedan regn in österifrån över främst Götaland och Svealand. I helgen blir det ostadigt med en del lokala skurar.

När kommer värmen tillbaka?

– Jag ser inte det riktigt här. Eventuellt framåt nationaldagen, den 6 juni, men det är väldigt osäkert, säger Maria Jönsson.

På fredag blir det mulet med risk för ett och annat regnstänk. Temperaturen kommer att ligga på cirka 11 grader. Lördagen blir det växlande molnighet och risk för regn. Temperaturen ligger på 15 grader.

Söndagen fortsätter med ungefär samma väder som under lördagen men det blir något varmare. Dagstemperaturen blir 18 grader.

Temperaturen i Mälaren är uppe i 15 grader uppmätt på Östra holmen.

Mer läsning

Annons