Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås har tagit emot 300 sop-protester

Sophämtningen väster om Svartån fortsätter att vara bitvis kaotisk, även om en del rapporterar att entreprenören Samtek varit på plats och hämtat. På måndagen rapporterade Västerås stad omkring 300 anmälningar om utebliven sophämtning sedan i fredags.

Annons
Många  klagomål.  Det är fortfarande problem med sophämtningen i de västra stadsdelarna.

På måndagen fick Samtek de två första av sina fyra beställda Mercedes-sopbilar, men måste fortfarande förlita sig på inlånade och inte maximalt fungerande bilar.

– Alla ordinarie turer kör, säger Marcus Ramming, Samtek, medan han tankar gas i den första av de nya bilarna.

– Däremot kunde vi under förmiddagen på grund av sjukdom inte bemanna den bil som skulle ha kört ikapp det vi missade förra veckan. Men vi körde extra i lördags och vi kör nu extra med ambitionen att vara helt ikapp till slutet av veckan.

Det lokala transportfacket, avdelning 19, har ännu ingen erfarenhet av företaget Samtek och har därför inga kommentarer till det uppkomna läget.

Däremot säger sig ombudsmannen Anna Ryding vara förvånad över tillvägagångssättet – ingen från den tidigare operatören Sita anställdes.

– Det har jag aldrig varit med om, att man anställt helt ny personal. Särskilt i en verksamhet där man måste ha så otroligt god lokalkännedom.

Mer läsning

Annons