Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås kan bli årets kvalitetskommun

Tillsammans med Helsingborg, Ängelhom, Tranemo och andra kommuner fajtas Västerås om att bli årets kvalitetskommun. En utnämning som går till den kommun som främjat demokrati och delaktighet hos sina medborgare.

Annons

Sveriges kommuner och landsting (SKL) har blivit nominerade till Årets kvalitetskommun. En utmärkelse som delas ut till den kommun som "lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande samt leverera tjänster med hög kvalitet". SKL använder sig av den så kallade Kommunkompassen, ett utvärderingsverktyg som ser till hur bra kommunerna är på att bland annat utveckla demokrati och medborgarnas delaktighet.

– Vi är glada för att vi är nominerade till Sverigeskvalitetskommun. Det är ett kvitto på att vi varit framgångsrika i vårsträvan att göra det bättre för västeråsarna. Det gläder oss oerhört att vi ligger i absoluta Sserigetoppen när det gäller kundfokus och bemötande. Det visar att det ger resultat när vi väl fokuserar på ett område, säger Solveig Sandberg, kvalitetsstrateg för Västerås stad.

Övriga kommuner som nominerats är; Gnosjö, Helsingborg, Norsjö, Tranemo, Tyresö, Upplands Väsby, Vallentuna, Ängelholm och Örnsköldsvik.

Prisutdelning sker i Göteborg den 14 november.

Fakta: Det här är Kommunkompassen

Verktyget utvärderar vad och hur hela kommunen gör för att:

Utveckla demokratin och medborgarnas delaktighet.

Utveckla styr- och uppföljningssystem.

Utveckla effektiva verksamheter som producerar tjänster med hög kvalitet.

Skapa goda arbetsplatser och delaktiga med arbetare.

Skapa goda förutsättningar för tillväxt och samhällsbyggande i hela den geografiska kommunen.

Källa: SKL

Mer läsning

Annons