Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås Ungdomsstorband vann SM

Först värmde bandet upp med Festijazz - sedan vann orkestern SM.

Annons

Tre representanter ur Västerås Ungdomsstorband tar emot förstapriset i Stockholm.

Västerås Ungdomsstorband vann första pris i SM i Ungdomsstorband som avgjordes i Stockholms konserthus under söndagen.

Segern i klassen kultur- och musikskolestorband är den 7:e sedan tävlingen startade 2001.

Konkurrensen från bland annat Tranås Kulturskolas Storband och Casablanca från Eskilstuna var hård men juryn tog fasta på "slagverkets tekniska briljans” (Adriano Grueso Cordoba), blåssektionernas dynamiska samklang och sånginsatsen (Stella Gustin.

Bandet startades år 2000 på Västerås Kulturskola av Kent Olandersson och Adam Falk.

Allt som allt var tre storband från Västerås kulturskola med och tävlade.

– Tre band från kulturskolan, 50-talet barn och ungdomar, var med och tävlade. Jättekul att vi åkte så många och fantastiskt roligt att första pris gick till kulturskolans äldsta storband som består av elever från gymnasiet, säger Adam Falk, ledare för Västerås ungdoms-storband.

– Det är roligt med tävlingsmomentet även om våra elever är med och uppträder i olika sammanhang och redan är småkända i stan. Men nu har vi alltså även fått kvitto på att de är superduktiga.

Västeråsungdomarna prisades för "bra klang och intonation, ett välbalanserat spel med teknisk briljans, fint samspel mellan komp och blås och sektioner som spelar dynamiskt, moget och balanserat trumspel samt för en sångsolist med stark scennärvaro".

I storbandsjuryn satt: Ann-Sofi Söderkvist, Karin Hammar och Mats Hålling. Även Kulturskolans två yngre storband Teenitus och Hothouse Hobgoblins deltog i tävlingen med starka framträdanden och Västerås storbandsungdomar är därmed inte bara bäst utan även flest i Sverige!

Mer läsning

Annons