Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås vill ha stolt personal

Anställda i kommunen är inte stolta över organisationen. En stor brist som ansvariga vill komma till rätta med för att bli en attraktiv arbetsgivare.

Annons
CHEF. ”En stödjande chef är en viktig faktor”, säger Jonas Welander, kommundoktorand på MDH.

Enligt en personal- enkät känner kommun- anställda sig inte särskilt stolta över sin arbetsgivare – ett rejält problem menar Eva Little, personalchef på Västerås stad.

– Många känner sig stolta över sitt yrke men inte över organisationen. Det är ett stort bekymmer, nu när vi står inför stora rekryteringsbehov. Våra medarbetare borde tala om kommunen som något bra, säger hon.

För att ta reda på vad som krävs för att en anställd ska känna stolthet för hela organisationen tog Västerås stad hjälp av Mälardalens hög- skola, MDH, där Jonas Welan- der är kommundoktorand.

– En stödjande chef är en viktig faktor och man behöver se över förutsättningarna för cheferna att bedriva detta stödjande arbete. Chefen är också organisationens budbärare och är den som ska stå upp för individens plats i en så stor och komplex organisation och lyfta fram värdet av att varje medarbetare är en samhälls- byggare, säger han.

Eva Little håller med.

– Cheferna måste få mer tid med sin personal och vi måste komma ifrån ett vi och dem-tänk inom kommunen. Då kan vi få samma positiva aura runt vår organisation som till exempel Google eller Ikea, säger hon.

Mer läsning

Annons