Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsare i granatattack i Thailand

På söndagsmorgonen thailändsk tid blev Rangsit University i norra Bangkok beskjutet av granater. Flera svenskar, varav en tjej från Västerås, studerar på universitetet och låg och sov bara hundra meter från attacken.
- De internationella studenterna är väldigt oroliga, skriver en av svenskarna som vill vara anonym.

Annons

Det var vid tvåtiden på natten som någon sköt in en granat genom fönstret på svenskarnas skola. Ingen person skadades i attacken som enligt den thailändska tidningen Bangkok Post var politiskt motiverat.

De menar att attacken ska tolkas som en symbolhandling. VLT har varit i kontakt med tre svenska tjejer som alla studerar på MDH i vanliga fall men har valt att plugga på ett thailändskt universitet i cirka ett år.

-Engagemanget från MDH har varit obefintligt sedan tidigare gällande säkerhetsläget. Demonstrationerna har pågått sedan november och ett annat universitet i centrala Bangkok har blivit attackerat och flera studenter blev skadad, säger en av studenterna till VLT.

Hittills har demonstrationerna i Thailand varit koncentrerade till centrala Bangkok. En av anledningarna till att även Rangsit University drabbats kan enligt de svenska tjejerna vara att skolan tagit politiskt parti som en del av de gula.

-Det känns olustigt att politiska attacker händer även här där vi bor, säger en av de svenska studenterna.

De vill alla vara anonyma då de är oroliga för konsekvenserna om de uttalar sig i media, och de längtar tillbaka till Sverige.

-Thailand är ju ett väldigt korrupt land med en helt annan maktstruktur än vad vi är vana vid. Man måste vara försiktig, säger en av tjejerna.

Mer läsning

Annons