Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsare saknar dotter i Chile

På söndagsmorgonen kom ett sms i till Ann Ojala i Västerås. Det stod: ”Ring mig”. Det är den enda kontakt hon har fått med sin vuxna dotter, västeråsaren Linda Ojala som just nu befinner sig i den del av Chile som drabbades hårdast av jordbävningen.

Annons

Linda Ojala är på semester i staden Coronel söder om Concepción i Chile tillsammans med sin pojkvän Felipe Camejo Garcés och hans mor Lila Garcés, också de från Västerås. Alla är dock välbehållna men dröjer sig kvar i bergen där de sökt skydd mot efterskalv och den tsunami som väntades.

Efterskalven har varit många och kraftiga i området men någon tsunami har inte drabbat området.

Det säger Hector Garcés bosatt i Stockholm. Han är bror till Lila Garcés. Familjen har många anförvanter i Coronel som ligger bara en dryg halvtimme söder om staden Concepción. Det var i havet utanför den staden som jordbävningens epicentrum låg.

-Jag har haft kontakt två gånger med min systerson, i går lördag och i morse, säger Hector Garcés till vlt.se. Men jag har nog gjort ett 50-tal försök att ringa.

-De sover just nu ut på höjderna ovanför Coronel, men det finns ingen el, inget dricksvatten, inga telefonlinjer som fungerar.

Vad har de sett av skadorna?

-Jag tror inte de vet. Det var natt när de tog sig ut för att rädda sina liv och komma så högt som möjligt. De var inte fokuserade på något annat. Men det jag hört om Coronel är att de största skadorna är inuti byggnader där allt har rasat, däremot har husen stått, säger Hector.

Lilas make Felipe Camejo , Västerås, säger till vlt.se att han och parets yngre barn är lättade efter ett mycket, mycket oroligt dygn med en oavbruten bevakning av TV, Facebook och andra medier.

Ann Ojala , mamma till Linda Ojala instämmer, det känns lugnare nu.

-Men det var riktigt, riktigt jobbigt igår innan vi fick veta om de levde.

Ann Ojala har om och om igen försökt ringa sin dotter efter sms:et hon fick i morse, men det har inte gått att komma fram.

Linda Ojala, Felipe Camejo Garcés och hans mor Lila Garcés skulle ha lämnat Chile i dag för att landa på Arlanda i morgon. Vilket inte lär gå. Dels är flygplatsen i Santiago fortfarande stängd, dels är de isolerade i Coronel på grund av de många broar som har rasat, uppger Hector Garcés.

Annons