Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsare tvåa i Årets kock

Västeråsaren Daniel Räms, restaurang Pontus i Stockholm, tog silver i tävlingen Årets kock 2010.

Annons

Daniel Räms kommenterar sin andraplats:

- Helt värdelöst, en andraplats kommer jag aldrig att kunna glädjas åt. Jag kommer att sura i en vecka och komma ihåg det här ett år framåt. Men jag är nöjd med min insats i tävlingen och hade jag haft samma förutsättningar som idag i en ny tävling, skulle jag ha gjort samma sak igen.

Det blir inte klackarna i taket ikväll då?

- Neej,jag dricker väl ett par bärs. På måndag jobbar jag på som vanligt.

Svensk mästare i professionell matlagning och Årets kock är Gustav Trägårdh från restaurang Basement i Göteborg. Han har inte deltagit i tävlingen sedan 2001 då han kom till semifinal.

Magnus Persson, restaurang Carl Michael i Stockholm, tog en bronsplats. Övriga tre medtävlare delar på fjärdeplatsen.

Sex professionella kockar deltog i finalen som avgjordes i Annexet, Globen i Stockholm på torsdagseftermiddagen. De sex finalisterna hade fem timmar på sig för att tillaga två tävlingsrätter. Ingredienserna till den första rätten hölls hemliga fram till 45 minuter innan tävlingen startade. Tävlingens andra del bestod i att skapa en modern restaurangrätt med ingredienserna två renkalvsadlar och fyra rentungor samt minst en ekologisk mejeriprodukt förutom ekologiskt smör. Den rätten hade finalisterna fått förbereda och öva på innan tävlingen.

Annons