Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsaren valsatsar – startar politikpodd för unga kvinnor: "Extremt engagerad målgrupp"

Västeråsaren Johanna Nordström startar tillsammans med Irena Pozar politikpodd för att öka valdeltagandet bland unga kvinnor, en målgrupp som de menar ofta glöms bort i debatten.

Annons
Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn.com och Johanna Nordström, videoredaktör på Bonnier Magazines & Brands, programleder politikpodden #800k.

Det finns 800 000 kvinnor mellan 18 och 30 år i Sverige. "Otroligt många röster, som tyvärr ofta glöms bort", lyder det i pressmeddelandet från Bonnier Magazines and brands. Det vill västeråsaren Johanna Nordström, videoredaktör på Bonnier Magazines & Brands, ändra på.

Många därute vill lyssna på annat än manliga duos.

Tillsammans med Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn.com startar hon nu podden #800k, som ska guida, hjälpa och peppa den "extremt engagerade" målgruppen inför valet i september. Målet är att öka valdeltagandet, genom att få lyssnarna att både skratta och beröras. Podden ska ha högt i tak och inga frågor ska vara för dumma.

Läs även: "Systrarna Ericsson lämnar Gallerian – öppnar två nya konditorier i Igor"

– Vi är trötta på att killar ska sitta och prata om saker de tycker är kul och viktiga. Vi vill bevisa att vår målgrupp visst bryr sig om politik och att många därute vill lyssna på annat än manliga duos. Valet närmar sig och nu har vi chansen att faktiskt skapa förändring, säger Johanna Nordström i pressmeddelandet.

Första avsnittet släpps den 20 februari.

Västeråsaren Johanna Nordström, videoredaktör på Bonnier Magazines & Brands och Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn.com, programleder politikpodden #800k.

Mer läsning

Annons