Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråspolitiker får topposition i MP

Marléne Tamlin, gruppledare för Miljöpartiet i Västerås, valdes i helgen till sammankallande i MP:s partistyrelse, närmast att likna vid ordförande. Det betyder att hon lämnar sin roll som lokal gruppledare.

Annons

Marléne Tamlin får ny uppgift i Miljöpartiets partistyrelse.

– Det är ett stort förtroende och en viktig uppgift och jag tackar ödmjukast partistyrelsen för förtroendet att bära detta ansvar när vi nu närmar oss valrörelse och ett enormt viktigt val, säger hon samt att hon kommer att fokusera på ett enat parti och en välfungerande organisation.

MP:s partistyrelse består av 19 ledamöter, varav språkrören är två, och är partiets högsta beslutande organ mellan kongresserna. Sammankallande leder partistyrelsen i dess arbete med bland annat strategisk organisations-, verksamhets- och politikutveckling och företräder partistyrelsen internt.

Marléne Tamlin har suttit i partistyrelsen sedan 2015, det senaste året i rollen som vice sammankallande. Under ett partistyrelsemöte i helgen valdes hon till sammankallande efter att förre sammankallande Jon Karlfeldt klivit av.

32-åriga Tamlin bor i Skultuna. Hon var kommunalråd i Västerås 2010–2016, och har bland annat varit ordförande i Miljö- och konsumentnämnden under samma period. I dag sitter hon som vice ordförande i Kulturnämnden och gruppledare i kommunfullmäktige, två roller hon nu lämnar i och med sitt nya riksuppdrag.

– Jag har lärt mig mycket i kommunpolitiken här i Västerås, och det bär jag med mig in i mitt nya uppdrag, säger hon.

– Jag kommer att sakna kulturnämnden, det är en kreativ och engagerad nämnd! Men partistyrelsen är ett himla bra gäng det med.

Läs mer: Marlene Tamlin invald i styrelsen

Läs mer: Västeråsare ska leda MP ur krisen

Läs mer: Marlene Tamlin (MP) är e-sportare och hästtjej

Mer läsning

Annons