Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsprästen Andrew Holm blir kyrkoherde i Bryssel

Prästen Andrew Holm byter Västerås mot Bryssel. I slutet av augusti åker han för att jobba för Svenska kyrkan i utlandet som kyrkoherde i Bryssel.

Annons

Andrew Holm, präst i Svenska kyrkan i Västerås ska börja arbeta i Bryssel.

Andrew Holm, präst i Västerås domkyrkoförsamling, är en av 27 personer från Svenska kyrkan som nu påbörjar sina tjänster utomlands.

– När man reser eller är utomlands längre tider, är det särskilt viktigt att hitta en samhörighet och få tala sitt hjärtas språk, säger Andrew Holmi en kommentar.

Arbetet som präst utomlands innebär ungefär samma arbetsuppgifter som i Sverge. Förutom gudstjänster så arbetar personal på utlandsförsamlingarna exempelvis med att besöka svenskar på sjukhus, ombord på båtar och i fängelser. Svenska kyrkan i utlandet fyller också en funktion genom att hjälpa drabbade och anhöriga, vid olyckor och katastrofer som berör svenskar utomlands.

Svenska kyrkan finns på 42 platser i 24 länder runt om i världen. Verksamheten i utlandet har ungefär 70 utsända medarbetare och 70 stycken lokalanställda personer, enligt Svenska kyrkan.

Mer läsning

Annons