Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villabrand dolde inbrott

Villabranden på Hemdal var ingen vanlig brand – den dolde ett inbrott. Och inte vilket inbrott som helst. Tjuvarna tros ha bott i huset i tre dagar. Ett ungt par anhölls på onsdagskvällen, misstänkta för brotten.

Annons

Det var i söndags vid 6.45-tiden som räddningstjänsten larmades till Vargbogatan. När den tekniska undersökningen var klar upptäcktes att huset blivit länsat på alla värdeförmål.

– Bland annat datorer, både bärbara och stationära, en stor platt-tv och smycken har stulits. Men det kan röra sig om ännu fler saker, det är svårt att få ett helhetsgrepp eftersom huset totalförstördes, säger Per Björklind på utredningssektionen.

Flera grannar har observerat en man i trädgården – han ska ha varit klädd som en hantverkare. Även persiennerna i huset har blivit upp- och nedfällda.

– Men han har förmodligen inte varit ensam i huset.

Familjen som äger huset åkte på semester förra lördagen. Polisen tror att tjuvarna kan ha spanat på huset flera dagar innan de ”flyttade” in.

Under de tre dagar som tjuvarna tros ha bott i huset har de lastat familjens bil och släpkärra full med grejor. Innan de försvann i söndags brände de ner huset.

– Vi vill inte gå in på hur branden startade, inte heller hur de tog sig in i huset. Det ska de själva få berätta för oss, säger Per Björklind.

Sent på onsdagseftermiddagen greps en man och en kvinna misstänkta för brottet.

– Vi har haft bevakning på en plats där det finns stöldgods, säger Sven-Åke Hammar, vakthavande polisbefäl.

Paret greps i Surahammarstrakten sedan de dykt upp under polisens spaning.

Polisen vet inte om fler varit inblandade och är förtegna om detaljer kring gripnandet för att inte underlätta för eventuella andra gärningsmän.

Polisen är intresserad av alla iakttagelser – hur betydelselösa de än må verka

vara – i och kring huset, från och med tisdagen den 25 maj. Bland annat vill polisen komma i kontakt med en kvinna i 60-årsåldern som natten till söndag, gick förbi huset.

Fotnot: Se mer om fallet i dagens Brottsplats Västerås på vlt.se

Annons