Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinglade och krockade med polisbil – med två promille i kroppen

Den 69-årige mannen tog bilen, vilket var mindre klokt med tanke på allt han druckit. Han hade 2,05 promille i kroppen när han stötte ihop med en polisbil.

Annons

Det var den 16 september 2017 som bilister larmade polis om att en påtagligt berusad man sågs köra bil i en av Västerås stadsdelar. En polispatrull kom ifatt bilen och observerade hur den på E18 vinglade över båda körfälten och behövde dessutom ta vägrenen till hjälp.

Bilen hade fått punktering och resterna från höger framhjul fladdrade runt i hjulhuset.

Bilisten ignorerade polisens stoppsignaler och polisbilen lade sig framför 69-åringens bil och minskade hastigheten successivt. Det slutade med att 69-åringens bil stötte ihop med polisbilen så att vissa mindre skador uppstod.

Poliserna fick ut 69-åringen ur bilen och konstaterade att han var så berusad att man inte kunde höra vad han sade. Efter blodprovstagning fick han sova ruset av sig för att kunna förhöras.

69-åringen åtalades för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Inför Västmanlands tingsrätt berättade han att han druckit alkohol i flera dagar och var på besök hos en person, men att han av någon anledning fått för sig att han skulle ta bilen för att köra hem till sig.

Tingsrätten dömde 69-åringen till två månaders fängelse för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Transportstyrelsen avgör framtiden för 69-åringens körkort i ett separat ärende.

Mer läsning

Annons