Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittne pekade ut en – därefter en annan

I tingsrätten pekade kvinnan ut en man som skyldig till att ha misshandlat hennes särbo. Efter den fällande domen lämnade hon andra uppgifter.

Annons

Svea hovrätt friar en 47-årig västeråsare som i Västmanlands tingsrätt dömts till två månaders fängelse för misshandel efter en fest.

Det hela utspelade sig i en lägenhet i Västerås i november i år när ett särbopar fick besök av en god bekant till mannen, bekanten hade med sig alkohol och de drack en del.

Enligt vad både mannen och kvinnan i paret berättat började bekanten – 47-åringen – kasta skor omkring sig och därför blev han ombedd att lämna lägenheten. I stället slog han till mannen i paret med flera slag.

47-åringen nekade till att ha misshandlat någon, och berättade att han gick hem när han blev uppmanad, men tingsrätten trodde mer på den misshandlade mannen vars uppgifter bekräftades av hans kvinnliga särbo.

Tingsrätten dömde på styrkan av de vittnesmålen 47-åringen till två månaders fängelse och 8500 kronor i skadestånd.

Domen överklagades och vid hovrättsförhandlingen berättade en annan man att kvinnan sagt till honom att en annan man misshandlat hennes särbo.

Det vittnesmålet kunde hovrätten, som också konstaterar att det inte finns någon teknisk bevisning, inte bortse från. Därför frias 47-åringen.

Mer läsning

Annons