Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VL kan ta över SJ:s biljettförsäljning

I veckan stod det klart att SJ lägger ner sin resebutik och därmed möjligheten till biljettförsäljning och upplysningar över disk på Västerås C.

Annons

Det har fått Landstinget Västmanland och Västmanlands Lokaltrafik, VL, att reagera blixtsnabbt. VL har tagit kontakt med SJ som enligt planerna lägger ner sin resebutik från 31 mars.

Maria Linder, förvaltningschef vid VL, förklarar:

– Vi ser ett behov av att det finns kundservicepersonal i det som är navet i kollektiv- trafiken i Västmanland. Vårt eget kundcenter kommer att finnas kvar och vi räknar med att även kunna serva en del av de tågresenärer som har behov av reseservice.

VL hanterar – genom månadskort med tågresemöjlighet – redan i dag tågresor via samarbetet inom Trafik i Mälardalen, TIM, inom länet och dessutom Tåg i Bergslagens trafik i länet.

För de tågresenärer som i dag åker på VL:s färdbevis kvarstår, anser VL, behovet av en fast punkt där de kan köpa färdbevis och få frågor besvarade.

Tommy Levinsson, ordförande (S) i Kollektivtrafiknämnden och landstings-råd är tydlig med betydelsen av en bemannad biljett- försäljning i Västerås:

– Västerås måste även i fortsättningen ha förutsättningar för att kunna utvecklas som en knutpunkt i Mälardalen när det gäller arbets- och studiependling.

Mer läsning

Annons