Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsalliansen: Bra att de rödgröna slutför våra initiativ

I torsdags beslutade kommunfullmäktige om en ny kollektivtrafik i Västerås. Västerås-alliansen initierade förslaget under förra mandatperioden. Turerna har varit många innan de förändringar som vi krävde fick gehör och nu är beslutade.

Vi i Västeråsalliansen är glada att den styrande rödgröna minoriteten har fortsatt att förverkliga våra förslag. I en debattartikel nyligen beskriver de vad som hänt sedan valet. I princip allt var alliansinitiativ som redan påbörjats.

Vi satsade på att alla elever skulle kunna läsa, skriva och räkna och resultaten börjar sakta förbättras. I samband med budgetarbetet föreslog vi i Västeråsalliansen att lärarlönerna måste höjas.

Arenan, en verksamhet som arbetar med gymnasieungdomar för att de ska få studie-behörighet och rätt kompetens för ett önskat arbete, startades för tre år sedan och är ett framgångsrikt koncept. Vi hade ett mål att erbjuda alla elever i Västerås att delta i Ung företagsamhet. Fokus på utveckling av Bäckby fortsätter. Sommarlovsentreprenörer är nu på plats och fortsätter att utvecklas. Det är några initiativ från Västeråsalliansen.

Under förra mandatperioden påbörjades arbetet med att utveckla Lögarängen. En lekplats byggdes och utredningar tog vid hur vi skulle kunna göra en offentlig badplats vid Lögarängen. Allt underlag är nu framme och Lögarängen kan få en badplats nästa sommar.

I valet lovade vi 5 procents höjning av föreningsbidraget och nu i budgetförhandlingarna fick vi igenom en höjning på 2,5 procent.

Gåcityprojektet, som pågått under flera år, var Västeråsalliansens inriktning i budget 2008 och är nu invigt och klar. Nästa steg måste tas att utveckla entréerna till Västerås, bland annat Munkgatan behöver en förnyelse, som vi i Västeråsalliansen initierade i 2012 års budget. Det är dock oroande att det ser ut att stoppas i tekniska nämnden.

Några viktiga frågor verkar ha glömts bort när vi läser de rödgrönas artikel. Resultaten i skolan måste förbättras. Vi vill ha fortsatt fokus på kunskap i skolan. Alla elever måste nå bättre resultat och kunna utvecklas utifrån sin förmåga.

Ett attraktivt Västerås möjliggör och plan-lägger för boende i hela Västerås. Vi får inte hamna i ett läge där vi har brist på tomter oavsett om det är mark för industri, småhus eller flerbostadshus. Här har stoppolitiken påbörjats med nej till bostäder på lands-bygden.

En lokal politik för fler jobb grundar sig i ett bra näringslivs- och företagsklimat. Västerås stad är en stor aktör och många företag är beroende av att kunna vara med och lämna anbud på Västerås stads upphandlingar. Här finns hinder på väg fram i de sociala nämnderna.

Det viktigaste av allt: Vi är till för väster-åsarna och inte tvärt om. Det är västeråsarna som ska besluta i frågor som rör deras vardag och inte politiker. Vi i Västeråsalliansen kommer att arbeta för att du ska kunna välja i större utsträckning än i dag precis som vi har infört rätt att välja hemtjänst. Det är med stor oro som vi lyssnar till socialdemokrater som är tveksamma till valfriheten.

Vi kommer att fortsätta granska och driva våra frågor utifrån Västeråsalliansens val-manifest.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel