Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsalliansen: De rödgröna prackar på oss åsikter vi inte har

Tekniska nämnden ansvarar för frågor som rör verksamheter som gator, parker, vägar, renhållning, trafik-frågor, avfall och återvinning – det vill säga ett stort antal områden som berör alla västeråsare.

Sedan de rödgröna tagit över nämnden har dessa breda ämnen smalnats av för att i princip bara beröra ett område: cykling. Förvisso ett viktigt område men det kan inte vara det enda prioriterade i nämnden.

Västeråsalliansen verkar för att kommunens verksamhet ska flyta på och det inom budgetramarna. De rödgröna i nämnden har begärt att stadsledningen ska ge extra pengar till flera områden, vilket innebär att andra nämnder som till exempel utbildning och omsorg kommer att få besparingskrav för att tekniska nämnden ska kunna satsa på cykling.

Vi i Västeråsalliansen bryr oss bland annat om hur det går med upprustningen av centrum och hur det påverkar butiker och restauranger i city och inte minst hur framtidens busstrafik kommer att fungera. Vi har tagit initiativ och fått igenom att västeråsarna skulle få tycka till om Smartkoll. Självklart ska det lätt gå att parkera sin bil vare sig man är besökare eller boende i centrum och därför lade vi ett initiativ om att försöka få till fler parkeringsplatser.

Det vore klädsamt om de rödgröna berättade om vad de vill och inte prackade på oss åsikter som vi inte har. Vi har inte varit kritiska mot en extra sandupptagning. Däremot är det bra om vi vet vad det kostar innan nämnden fattar beslut. Det är att ta ansvar. För Västerås bästa.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel