Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsalliansen: Jobb för fler kräver både utbildning av god arbetskraft och ökad bredd av företagande och entreprenörskap.

Den i dag aktuella rekryteringsmässan är en viktig mötesplats för arbetssökande och arbetsgivare. Den har över åren växt snabbt i omfattning och många är de jobb och arbetssökande som har funnit varandra på mässan.

För den arbetssökande innebär mässan en möjlighet att vidga sina vyer och samtidigt kunna visa upp sig, för arbets-givare är det ett suveränt sätt att marknadsföra sig och visa hur intressant och givande det kan vara att jobba på just det företaget.

Alla västeråsare är dock inte redo före en anställning efter avslutad skolgång. Man har inte de kunskaper, färdigheter eller erfarenheter som efterfrågas på arbetsmarknaden. Att inte ha ett arbete, att inte kunna försörja sig själv skapar ett utanförskap i vårt samhälle. Därför är det viktigt att satsa såväl på vuxenutbildningar som på yrkesutbildningar. Därför är det så viktigt att fortsätta de satsningar som Alliansen gjorde under förra mandatperioden. Det har visat sig att dessa har gett goda resultat . Många har kommit vidare till studier eller arbete.

Västerås har fortfarande en hög ungdomsarbetslöshet. Det är svårt för vem som helst avsett ålder att vara arbetslös och att vara utan sysselsättning. Men för unga är det mycket allvarligt att aldrig få in en fot i vuxenvärlden och att aldrig känna sig behövd . Mot den bakgrunden tillskapade Alliansen förutsättningar för ett stort antal ungdomsjobb. På ett ungdomsjobb kan den unge få möjlighet att både pröva på och visa vad man kan.

Rekryteringsjobben är en annan satsning som vi vill se en fortsättning av. De ger individen en möjlighet att komma närmare arbetsmarknaden och en möjlighet att bli anställningsbar.

Västerås tog ansvar för arbetslöshetsproblematiken bland ungdomar under Alliansens ledning

Det är bra att röd/gröna minoritetsstyret fortsätter på den vägen Men detta får inte leda till att satsningarna för vuxna urholkas. Det är dessa som leder till ökadsysselsättning.

För att öka sysselsättningen och minska arbetslösheten måste en kommun som Västerås inte bara ta ansvar för utbildning av god arbetskraft. Det är minst lika viktigt att stödja en ökad bredd av företagande och entreprenörskap. Vi vill se många nya företag växa fram!

Dessa nya företag kan tillsammans med redan etablerade ha en chans att möta sin arbetskraft på rekryteringsmässan. För varje jobb måste matchas med rätt sökande!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel