Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsalliansen: S budgetförslag försämrar välfärden

Socialdemokraternas budgetmotion slår hårt mot de svenska kommunerna. Socialdemokraternas föreslagna satsningar är kraftigt underfinansierade och minskar kommunernas resurser med mellan 4,5 och 5,5 miljarder kronor.

Bara i Västerås skulle Socialdemokraternas budgetförslag kosta Västerås kommun minst 23 miljoner kronor. Detta till följd av den höjda arbetsgivar-avgiften för ungdomar som kommunerna tvingas betala och som Socialdemokraterna inte kompenserar för.

En fördubblad arbets-givaravgift för ungdomar är ett hårt slag mot en grupp som i dag har svårigheter att komma in på arbetsmarknaden. Vi ska göra det lättare för ungdomar att få in en fot på arbetsmarknaden – inte svårare.

Socialdemokraterna har även andra förslag som höjer kostnaderna för kommunerna ytterligare, vilket leder till färre händer i vården och färre lärare i skolan och förskolan.

Regeringen har tillfört 38 miljarder kronor till kommunsektorn sedan 2006.

Grunden för att värna välfärden är fortsatt stabila statsfinanser och en arbetslinje där det lönar sig att arbeta och att starta och driva företag. Det är en politik som Alliansen konsekvent genomfört sedan maktskiftet 2006.

Vi behöver en finans-politik som bidrar till högre tillväxt, välfärd och sysselsättning. Med Socialdemo-kraternas budgetförslag drabbas utsatta grupper i samhället som mest behöver trygga och väl- fungerande skyddsnät och välfärdstjänster och dess-utom hotas välfärden.

Västeråsalliansen fort-sätter att ta ansvar för en kommun där ungdomar får möjligheter både till utbildning och till arbete, där välfärden håller en hög nivå, där valfriheten fortsätter att öka och där barn och ungdomar kan växa upp i trygghet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel