Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsalliansen: Vallby – ett bra område som kan bli ännu bättre

Västeråsalliansen har under hösten besökt Vallby. Det har varit allt från att fråga boende på Vallby om deras förslag på hur området kan utvecklas till besök på äldreboende, skola och förskola, Vallby friluftsmuseum och Syrianska kulturföreningen.

Vi har även gått runt och ringt på i trappuppgångarna och haft många trevliga och givande samtal med de boende.

Vi kan konstatera att Vallby är ett väl fungerande område, där de boende trivs och är trygga. Det finns också många aktiviteter och verksamhet på området både för boende och besökare.

Särskilt glädjande är att Vedbobacken har öppnats och att det äntligen finns en slalombacke i Västerås igen.

I dialogen med Vallby-borna fick vi med oss flera synpunkter som vi kommer att arbeta vidare med för att ytterligare kunna förbättra området. Några av dessa var:

w Norra Vallbyskolan är trångbodd samtidigt som Vallbyskolan har många lediga lokaler. Detta behövs tas hänsyn till i det program kring skolomställning på grundskolan som just nu arbetas med. Det är viktigt att elevers val av skola kan tillgodoses, samtidigt som det blir en rimlig arbetsmiljö för både lärare och elever.

w Det behövs ett bullerplank mellan E18 och Vallby friluftsmuseum. När sly röjdes vid E18 innebar det att den tidigare ljudbarriären försvann. Vi kommer att i kommunstyrelsen begära att Västerås stad kontaktar Trafikverket för att det ska byggas en bullerdämpning.

w Det fanns synpunkter på att lampor var trasiga och att det behövde kompletteras med belysning på vissa ställen. Det var också många frågor kring upprustning av lägenheterna framför allt byte av ytterdörrar. Dessa frågor kommer Västerås-alliansens ledamöter i Mimers styrelse att ta upp.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel