Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsalliansen vill satsa på spårvagnar

 
Val 2010
Visa alla artiklar

Spårvagnar, parboendegaranti för äldre och oförändrad kommunalskatt – så ser några av punkterna ut i Västeråsalliansens valmanifest.

De fyra borgerliga partierna M, FP, KD och C presenterade sin gemensamma politik vid en presskonferens på Bredbar under torsdagsförmiddagen. Till de mer spektakulära förslagen hörde att låta ett spårvägsnät komplettera VL:s busstrafik.

Folkpartisten Bengt-Åke Nilsson, tillika ordförande i VL, har tidigare i somras som vlt.se skrivit publicerat en positiv rapport - se länk här intill - och nu vill även övriga partier i alliansen utreda frågan.

I första hand skulle det befintliga järnvägsnätet utnyttjas, men partierna tror också att en sträckning mellan Centralstationen och Önsta Gryta skulle vara möjlig.

Västeråsalliansen vill också garantera att de äldre par som så önskar ska få bo tillsammans på ålderdomshem och andra särskilda boenden.