Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare åtalas för guldkupp

Guldsmedsbutiken Smycka i Motala utsattes för en smash and grab-kupp i höstas. Nu har en 18-årig västeråsare och ytterligare en yngling åtalats.

Natten mellan den 14 och 15 oktober i fjol krossade någon två skyltfönster till butiken på Repslagaregatan i Motala och stal klockor och smycken till ett värde av cirka 12 000 kronor.

Kammaråklagare Kajsa Malmström påstår att inbrottet gjordes av en 15-årig kille från Motala och en 18-årig man från Västerås.

En alternativ brottsrubricering är häleri, eftersom åklagaren inte vill utesluta att duon enbart tagit emot stöldgodset av någon annan.

Gärningen förnekas av 15-åringen och 18-åringen, enligt åtalet. Duon misstänks också för våldsbrott i form av tre misshandelsfall den 15 oktober. Då attackerades tre män i centrala Motala, varav den ene blev skallad i ansiktet och sparkad i nacken.