Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare bakar Victoria och Daniels tårta

Konditorn Jennie Elmerfors från Västerås är en av dem som ska baka kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllopstårta till festen i juni.

Det är inte första gången Jennie Elmerfors, 32 år, bakar åt kungligheter. Förra året fixade hon desserten till Nobelfesten och nu står prinsessbröllopet på tur.

– Det känns jättekul, verkligen en ära, säger Jennie Elmerfors, som för närvarande arbetar som chefskonditor på Gateau i Stockholm dit hon pendlar från Västerås.

Det är branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer som fått uppdraget att baka tårtan till det kungliga bröllopet den 19 juni. Organisationen har i sin tur utsett de fyra senaste årens vinnare av tävlingen Årets konditor att röra i bunkarna.

Jennie Elmerfors vann tävlingen år 2007 och ska tillsammans med de övriga vinnarna – Conrad Tyrsén, Mattias Ljungberg och Maria Grave – se till att kronprinsessan, hennes nyblivne make och deras gäster får något smaskigt att sätta tänderna i efter middagen.

Till sin hjälp har de fyra bagarna också branschorganisationens vice ordförande Günter Koerffer som var med och bakade bröllopstårtan när Carl XVI Gustaf och Silvia gifte sig 1976.

Hur bakverket kommer att smaka och se ut är för tidigt att avslöja.

– Vi har börjat spekulera och fått lite tips och idéer men inget är helt färdigt, säger Jennie Elmerfors.

Enligt Sveriges bagare och konditorer kommer tårtans slutgiltiga utformning att hållas hemlig fram till bröllopsdagen.