Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsare bakom nytt community

Dooify är ett nytt internetcommunity där medlemmarna delar tjänster mellan varandra med tid som valuta. En av grundarna är västeråsaren Mika Wikman.

Annons

Sedan januari i år har västeråsaren Mika Wikman arbetat med Dooify, ett nätverk där medlemmar byter erfarenheter, kunskap och hjälper varandra. Enligt honom är hela syftet med Dooify att få människor att komma närmare varandra.

– Vi tror att människor känner ett stort värde när de gör det som gör dem lyckliga. Att de även får en meningsfullhet och de växer mer som människor, säger han.

På hemsidan erbjuder medlemmar bland annat trädgårdsrådgivning, studiehjälp för den som vill lära sig svenska och maskeradkonsultation. Själv erbjuder Mika Wikman bärhjälp för den som vill ha hjälp vid en flytt.

– Jag tyckte att det var passande. Eftersom jag har ett väldigt stillasittande jobb som konsult inom programmering och mjukvaruutveckling så tycker jag bara att det är kul att kunna få röra mig, säger han.

På Dooify tjänar medlemmarna timmar genom att hjälpa andra medlemmar. De timmarna som man sedan tjänat in kan användas för att få hjälp av andra.

Just nu är arbetet i full gång med att ta fram olika inkomstmodeller. Bland annat ska företag kunna köpa tjänsten ”Dooify for Groups” där de internt låter medarbetarna använda tjänsten.

– Målet är så klart att Dooify ska bli så stort som möjligt. Snart kommer vi även finnas på flera språk och vi har kontakter i Kanada, Tyskland och Bulgarien som gärna vill ställa upp som ambassadörer.