Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare bäst på webbdesign

Eric Norman vann guld i kategorin webbdesign när Yrkes-SM avgjordes i Malmö i veckan.

Vartannat år arrangeras Yrkes-SM som i år hölls i Skåne. Ungdomar från hela landet tävlar inom olika yrkeskategorier, i år var de över 30 stycken.

En av tävlingskategorierna var webbdesign som vanns av västeråsaren Eric Norman från IT-gymnasiet.

-Det känns väl kul att jag vann, berättar Eric med ett förläget skratt.

Det var första gången som Eric ställde upp i tävlingen och han anmälde sig för att en lärare på skolan uppmuntrat honom att skicka in ansökan.

I sin kategori webbdesign kämpade han emot två konkurrenter, Eric Ekström från Berzeliusgymnasieskolan i Linköping och Oskar Westin från IT-gymnasiet i Uppsala.

Tävling utspelades sig under två dagar, under första tävlingsdagen fick killarna två stycken uppdrag som skulle utföras på tre timmar per uppdrag. Dag två var uppdraget att dels göra en hel webbsida på sex timmar och lösa en mindre uppgift på tre timmar.

Vad var svårast?

-Att det var så många moment och saker att göra på kort tid. Det var det svåraste att få tiden att räcka till, säger Eric Nornan.

I och med vinsten har Eric kvalat till det svenska yrkeslandslaget och ska delta i EM som avgörs i Göteborg i höst. Han kommer även att vara med då laget gästar Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten där Yrkes-VM äger rum nästa år.