Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare blir minister

Västeråsaren Gabriel Wikström får posten som folkhälso- och sjukvårdsminister.

Nyligen presenterade stadsminister Stefan Löfven sin regering. En av platserna gick till västeråsaren Gabril Wikström som blir folkhälso- och sjukvårdsminister med ansvar för idrottsfrågor. Han går därmed till historien som den förste sittande SSU-ordföranden att bli statsråd.

- Jag är naturligtvis mycket hedrad och stolt över uppdraget. Nu börjar arbetet för en jämlik hälsa, en bättre vård och ett starkare idrottssverige. För alla, säger Gabriel Wikström, tillträdande folkhälso- och sjukvårdsminister (S) i ett pressmeddelande.

VLT söker just nu en upptagen Gabriel Wikström för kommentarer. I väntan ringde vi upp en mycket glad partikollega - Västerås kommunalråd Anders Teljebäck:

- Det är otroligt glädjande. Både att vi har en västeråsare och en länsbo som blir minister, men framförallt att det är Gabriel som verkligen är en politisk förmåga. Jag tror jag träffade honom första gången när han var 13 eller 14 år och redan då såg man potentialen. Så det är verkligen jättekul att han får bli minister i regeringen - framförallt i de här frågorna som vi i länet tycker är jätteviktiga.

Hur skulle du beskriva Gabriel som person?

- Han är en väldigt begåvad person med stor politisk förmåga, men också en bra social person som är lätt att umgås med.

Texten uppdateras.

Följ TT:s liveuppdatering här