Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare dömd till nio års fängelse för mordförsök

En 33-årig man från Västerås har dömts till nio års fängelse för mordförsök. Enligt Södertörns tingsrätt var det mycket nära att offret dog.

Dådet inträffade i september 2016 i Stockholmsförorten Bandhagen. Trots flera vittnen var brottet länge olöst.

Inte förrän tidningen Expressens program "Brottscentralen" visade bilder för andra gången föll misstankarna på den tidigare helt ostraffade 33-åringen. I juni i år greps 33-åringen på sitt arbete i Västerås och har sedan dess suttit inlåst.

Han nekade till brott – men polis och åklagare lade fram omfattande bevisning i form av SL-kort och hur det användes, samt filmer från flera övervakningskameror.

Straffet hade kunnat bli ännu längre; Södertörns tingsrätt framhöll att normalstraffet för mord är 16 års fängelse, något lägre för försöksbrott, men att åklagaren pläderade för nio års fängelse och rätten vill inte gå högre än åklagaren.

En intressant aspekt är att rätten inte vet varför brottsoffret, en 43-årig man, knivhöggs. Men det anser rätten inte behöver vara utrett för att meddela fällande dom.

Läs mer om fallet här [+]: Stannade och frågade om vägen – gick till attack med kniv