Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare en av Sveriges bäst klädda män

Supermodellen Rogér Dupé, uppvuxen på Bäckby i Västerås, är en av dem som finns med på listan över Sveriges 50 bäst klädda män.

Den tidigare fotbollskillen är sedan drygt tre åt tillbaka en av de stora inom modellvärlden och har prytt magasin som Vogue, Bon och Elle och gjort kampanjer för bland annat NK och H Efter att under en tid ha varit bosatt i New York har Rogér Dupé flyttat hem till Sverige och bor nu i Stockholm.

Varför tror du att du finns på listan över Sveriges 50 bäst klädda män?

- Jag jobbar ju som modell och förra året var mitt bästa år. Jag gillar att klä mig snyggt och jag tror att det är viktigt att hitta sin egen stil.

Hur beskriver du din klädstil?

- Jag gillar stickat och har mycket luvtröjor som jag kombinerar med skinnjackor eller kappa för en både streetig och snygg stil. Egentligen sticker jag nog inte ut så mycket, jag gillar grått, svart, vitt och brunt, men har ändå synts ganska mycket på senare år.

Tror du att du tar hem titeln som Sveriges bäst klädde man?

- Jag hoppas det, det skulle betyda jättemycket. Man strävar ju efter stora mål, så att vinna skulle betyda otroligt mycket.

Varför har du flyttat hem till Sverige?

- Jag känner att jag lika gärna kan ha min bas här. Jag trivs i Sverige, känner mig trygg och har nära till min familj och vänner. Sedan kan man förstås fortsätta att resa ändå.

I motiveringen till modepriset, som arrangeras av tidskriften Café, står det så här: Sveriges just nu mest framgångsrika manliga modell klär sig lika modemedvetet vid sidan om catwalken som på.

Nya kandidater presenteras fram till den 18 maj och andra på listan är exempelvis Alex Schulman, Kim Veerabuthroo Nordberg och Sverrir Gudnason.