Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare: Ett mer solidariskt samhälle!

Bandymatch på Rocklunda. Stadens lag ska möta ärkerivalen och det är mer än två poäng som står på spel. Publiken är laddad och ”experterna” på läktaren gör sina analyser av allt som sker på isen. Det är spelmässigt jämnt och i slutskedet är en motståndare på väg att åka igenom hemmaförsvaret.

I sista stund blir han nedslagen av en försvarare. Det är en fuskare på isen! Och de som fuskar ska ”sättas åt”, instämmer den stora massan på läktaren. Domaren, känd för sin hårda stil, hinner dock inte se vem det var som fuskade.

Men beslutsam om att den som fuskar inte ska få vara med mer i den här matchen, med all rätt, visar ut alla hemmaspelare som befann sig i straffområdet. Han resonerade att ”några oskyldiga straffades också men fuskaren åkte åtminstone dit”.

På läktaren blev stämningen allt mer irriterad ”Du kan ju inte visa ut hela försvaret för att en fuskade”, hördes det från leden. Domaren stod fast vid sitt beslut och anarki utbröt på läktaren. ”Man kan ju inte straffa oskyldiga för att någon fuskar”, resonerade mobben.

Enigheten var stor och vi tror de flesta som läst ända hit håller med oss. Ett skandalöst beslut av domaren. Det som är skrämmande är att detta sker dagligen i samhället. Arbetslösa och sjuka blir utförsäkrade och det ställs i många fall orimliga krav för att omfamnas av det skyddsnät som i folkmun kallas välfärd. Samhällsklyftorna ökar och oskyldiga döms ut. Men ingen reagerar med samma upprördhet.

Orättvisor är tydligen okej så länge de inte drabbar en själv. Dubbelmoral i ordets rätta bemärkelse, så på söndag röstar vi för ett mer solidariskt samhälle.

Per Fosshaug

Tobias ”Zocke” Johnsson

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel