Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare fast på Irland

Stefan Skimutis från Västerås skulle varit hemma med familjen nu.
Men han är strandad på Irland – och inte en flight finns tillgänglig.
– Har jag tur lyckas jag ta mig hem på söndag, säger han.

Det var under en EU-konferens på Irland som Stefan Skimutis, som jobbar på myndigheten för yrkeshögskolan, blev fast. Egentligen skulle han flugit hem igår. Nu gör han allt för att ta sig tillbaka till Sverige och familjen.

– Allt är fullbokat. Alla kollegor här försöker ju också ta sig hem. Det finns inte en färja. Inte ett tåg. Ingenting.

Stefan satt i konferens när beskedet mötte honom och hans kollegor. Men från SAS som han reste med har det inte kommit någon information. Och resebyrån är omöjlig att nå på grund av långa väntetider.

– Jag förstår att det är ett speciellt läge. Och de informerar ju via sin hemsida. Men hade jag suttit så till att jag inte hade internet hade jag ju suttit mitt i kaoset på flygplatsen istället för på hotellet. De kunde i alla fall skickat ett SMS eller så. Det tycker jag är lite anmärkningsvärt.

Hotellet Stefan bor på var egentligen fullbokat under helgen. Men tack vare att många gäster inte lyckas ta sig till hotellet behöver han heller inte lämna det. Hemma i Västerås sitter Stefans familj och arbetskamrater och väntar. Tack vare internet och mobil kan han hålla kontakten med dem.

– De är ju glada att jag inte var i luften när det hände. Men man vill ju komma hem. Jag sitter och uppdaterar på internet hela tiden. Senaste jag såg var ett möjligt flyg till Trondheim på söndag, men som det ser ut nu kommer jag få stanna här minst hela helgen.

VLT har sökt SAS för kommentar.