Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare kan bli fotbollförbundets nya landslagschef

Förra veckan meddelade Svenska fotbollsförbundets landslagschef Lasse Richt lämnar sin post efter 20 år. Nu är jakten på en ny chef inledd, och enligt Expressen är det hetaste namnet Västeråsaren Stefan Petterssson.

Efter 20 års tid väljer Lasse Richt att sluta som landslagschef för svenska fotbollförbundet. Det avslöjade Expressen efter matchen mot Holland, något som han själv senare kunde bekräfta.

Nu är jakten på en ny landslagschef inledd, som inledningsvis kommer att gå sida vid sida med Richt för att sedan ta över helt hösten 2018.

Aktuella för rollen har bland annat varit Stefan Schwarz och Patrik Andersson, men enligt Expressen är det nu Stefan Pettersson, som ursprungligen kommer från Västerås, som ska vara hetast på listan att ta över.

– Vi kan naturligtvis inte kommentera några namn. När något är klart kommer vi att kommunicera det. Men vi kan konstatera att det har varit väldigt många sökande och att det är ett attraktivt jobb, säger landslagets presschef Niklas Bodell till Expressen.

Något datum för när den nye landslagschefen presenteras finns i nuläget inte, enligt Bodell.

– Det får ta den tid det tar och vi har inte satt något datum. När något är klart kommunicerar vi det. Det är ytterst Håkan Sjöstrand som har skött rekryteringsprocessen och känner jag honom rätt är han inte den som vilar på hanen, säger han till Expressen.

Stefan Pettersson inledde sin karriär i IFK Västerås, och spelade därefter i klubbar som IFK Norrköping, IFK Göteborg och var sedan utlandsproffs i Ajax, där han gjorde 151 matcher för klubben och hann med att göra 77 mål på den tiden.

De senaste åren har han jobbat som agent, där han bland annat har representerat IFK Norrköpings stjärna Daniel Mitov Nilsson och förre förbundskaptenen Erik Hamrén.