Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västeråsare på olycksplanet

Mattias Robertssons flygplan var precis påväg ut på startbanan. Sen small det.
 - Alla bara skrek, säger Mattias.

Det var i tosdags 20.30 lokal tid på Boston Logan flygplats i USA som två passagerarplan kolliderade på startbanan. Mattias Robertsson från Västerås satt i ett av planen, en Boeing 767. När det skulle köra ut på startbanan stod ett mindre jetplan i vägen.

- Jag reagerade på att det stor så nära, säger Mattias på telefon från hotellrummet i Boston.

Sedan small det. Vingen på Boeingplanet slet av jetplanets stjärtparti i kollissionen. Hela planet hoppade till, folk skrek. Mattias satt precis vid vingen och såg allt hända.

- Det var helt overkligt. Jag bara skrek ”helvete” rakt ut. Det gick så snabbt, det var helt sjukt.

Det första Mattias tänkte på var brandrisken. Båda planen fick snabbt evakueras, och brandbilar kom till platsen. Sen blev han arg.

- Hur kan nåt sånt här ens hända? Jag vet inte vem man ska skylla på, men jag tycker piloten har en stort ansvar. Jag kommer nog inte flyga med det här flygbolaget igen.

Mattias jobbar på ett dataföretag i Västerås och hade varit på affärsresa i Boston. Han skulle flyga till Amsterdam för att sedan byta flyg till Stockholm. När VLT talade med Mattias igår var han fortfarande kvar i Boston. Han och de andra passagerarna blev ombokade till nya flyg, och Mattias blir åtminstone ett dygn försenad. .

- Jag är inte speciellt flygrädd och flyger ofta med jobbet. Men jag har aldrig varit med om nåt liknande.