Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Västeråsare ska ju tydligen vara lite gnälliga"

Komikern Jan Bylund och psykologen Mattias Lundberg avslutar under hösten 2017 sin tre år långa turné med humorföreställningen ”Den Lyckliga Pessimisten”. Västerås får besök av duon den 22 november.

Bylund & Lundberg sätter då upp, sin föreställning på Carlforsska-scenen klockan 19.00. Dagen efter spelar de föreställningen i Örebro.

– Örebroare har väl fått en stämpel att vara negativa och Västeråsare ska ju tydligen vara lite gnälliga (säger Stockholmarna...), så vi kommer nog att känna oss som hemma, säger Mattias Lundberg, i ett pressmeddelande.

I föreställningen driver Jan Bylund och Mattias Lundberg med vad de kallar ”Optimistmaffian”, de som åker land och rike runt och hävdar att man blir lycklig bara man ”tror på sig själv”, ”tänker positivt” och ”lever i nuet”.

Föreställningen hade sin urpremiär i Arjeplog i februari 2015 och sedan dess har över 20 000 personer landet runt suttit i publiken.

– Ja, som de pessimister vi är hade vi såklart inte räknat med det. Många beskriver att de känner en befrielse av att få en lite mer balanserad beskrivning av världen. Alla vet att skit händer, och man är less på att höra att det bara är att ”tänka sig ur problemen", säger Mattias Lundberg.